Ilja-Verstraten-rouwfotograaf-en-afscheidsfotograaf-in-België-een-rouwstoet-loopt-achter-de-rouwauto-een-zwarte-Cadillac

afscheidsfotograaf  in België

Foto's tijdens de uitvaart in België

Bent je op zoek naar een rouwfotograaf/ afscheidsfotograaf in België?

Ik leg met liefde je dierbare momenten vast.

Waarom een rouwfotograaf inhuren?

Op de dag van de begrafenis of crematie gaat er veel langs je heen. Op zo'n dag ben je vaak moe en overmand door emoties.

Er moet over zoveel dingen nagedacht worden in korte tijd.

Samen met de uitvaartondernemer heb je alles tot in de puntjes geregeld.

 Zou het dan niet jammer zijn als je je gebeurtenissen niet meer kunt herinneren. Als je je afvraagt hoe het ook weer was?

Foto's tijdens de begrafenis of uitvaart geven rust en troost

Foto's van de uitvaart beantwoorden je vragen en geven je rust en troost.

Rouwfotograaf in België: dierbare momenten die je  niet wil vergeten

Natuurlijk is er verdriet, dat kan niet anders en dat mag ook er zijn.

 Toch zijn er ook altijd mooie momenten op de dag van de uitvaart.

Dat zijn de momenten tijdens de begrafenis of crematie die ik fotografeer. Momenten die je niet wil vergeten. Momenten met een lach en een traan.
 Die momenten die je wil onthouden om later liefdevol op deze periode terug te kunnen kijken.

Ervaring rouwfotograaf in België

Inmiddels heb ik al heel wat uitvaarten in België mogen fotograferen.

Ik ben dus bekend met de uitvaartcultuur én in de uitvaartwereld in België en Vlaanderen.

widget-Kolibrie-Ilja-Verstraten-afscheidsfotograaf-Zeeland-en-uitvaartfotograaf-Zeeland

"Achteraf kan uitvaartfotografie heel wat troost bieden. Het is iets waaraan een mens zich af en toe nog eens kan ‘vasthouden’ als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid"

Alexander Stroobandt,

Priester en gebedsvoorganger bisdom Brugge

tekening_Kolibrie_van_Ilja_Verstraten_afscheidsfotograaf_in_Zeeland_en_ België_en_ uitvaartfotograaf_in_ Zeeland_en_België

Bel Ilja op 06- 40 28 98 25 of

mail naar

contact@iljaverstraten.nl

widget-Kolibrie-Ilja-Verstraten-afscheidsfotograaf-Zeeland-en-uitvaartfotograaf-ZeelandOpleiding Bekwaam afscheidsfotograaf in België

Ik ben als docent/ trainer/ coach verbonden aan de opleiding Bekwaam afscheidsfotograaf in Mechelen, België.

Ook Manu Keirse (dè rouwexpert van Nederland en België en auteur van vele boeken over rouw en verlies) is aan deze opleiding verbonden. Hij draagt uitvaartfotografie een warm hart toe en gelooft er in dat  uitvaartfotografie helpend is om met het verlies om te gaan en het te kunnen verweven in je leven.

Klik op deze link opleiding Bekwaam afscheidsfotograaf als je meer wil weten over de opleiding Bekwaam Afscheidsfotograaf.

Afscheidsfotografie

Foto's helpen op emotionele momenten herinneringen onthouden en bewaren

Uitvaartfotografie

Foto's helpen zien wat je op de dag zelf gemist hebt. Lees hier meer of neem contact op

Warme reacties

“Ik moest erg wennen aan het idee om foto’s te laten maken maar het gevoel bij de eerste ontmoeting met Ilja was erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind. Het nemen van foto’s tijdens de dienst is niet opgevallen."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was er maar niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat de foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost kunnen bieden. Voor mij als uitvaartbegeleider was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont de vele kanten: het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien…”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen. Als er visite komt pakken we het album erbij. Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik teruggezien heb in je diapresentatie en de fotoboeken die we konden bekijken. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die voor de mensen voor wie je de foto’s gemaakt hebt, zeker van heel veel waarde en steun zullen zijn. ik zal mensen zeker wijzen op jouw werk."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

“Wij hebben Ilja ervaren als rustig en professioneel. Ze stelde de juiste vragen op het juiste moment en pikte vlug en goed op wat onze wensen waren. We hadden haar bij ons thuis al gevraagd enkele foto’s te maken en ze ging rustig haar gang zodat wij tijd hadden om andere dingen te regelen. Dit werd erg door ons gewaardeerd."

Annemieke en Cor