Ilja-Verstraten-afscheidsfotograaf-en- uitvaartfotograaf-Zeeland.jpg

Uitvaartfotografie | Ilja Verstraten

Maakt liefdevolle momenten onvergetelijk!

Liefdevolle momenten onthouden en bewaren, dat is het doel van uitvaartfotografie. De foto’s die tijdens een uitvaart worden gemaakt, bieden houvast voor later.

Als uitvaartfotograaf zoek ik vooral naar de mooie momenten en leg deze voor je vast. Zodat je later kunt zien dat er niet alleen verdriet was maar dat er ook gelachen werd om een grappige anekdote.

Tijdens de uitvaart fotografeer ik de warme momenten zoals die dikke knuffel van je broer of de omhelzing van je moeder.

Uitvaartfotografie biedt uitkomst

Het liefst wil je alles onthouden wat er op de dag van de uitvaart gebeurt. Toch maakt dat vaak onrustig omdat je bang bent dat je toch dingen zal vergeten. Uitvaartfotografie biedt uitkomst.

Een uitvaartreportage geeft rust

Een uitvaartreportage geeft rust. Je hoeft niet alles te onthouden, later kun je in alle rust de foto's nog eens bekijken.

Als uitvaartfotograaf kijk ik op de dag van de uitvaart met jou mee. Ik zie wat jij niet ziet. Zodat jij je aandacht bij de uitvaart kunt houden.

Op zoek naar een betrokken en ervaren uitvaartfotograaf?

Het is best spannend om een uitvaartfotograaf in te huren.

Hier lees je wie ik ben en wat mij drijft.

Kolibrie_Ilja_Verstraten_afscheidsfotograaf_Zeeland_en_België_en_uitvaartfotograaf_Zeeland_en_België

Achter elke traan van verdriet,
schuilt de glimlach van herinneringen.

tekening_Kolibrie_van_Ilja_Verstraten_afscheidsfotograaf_in_Zeeland_en_ België_en_ uitvaartfotograaf_in_ Zeeland_en_België

Op zoek naar een ervaren en betrokken uitvaartfotograaf?

Bel Ilja op 06 - 40 28 98 25
of stuur een e-mail naar contact@iljaverstraten.nl.

Wist je dat?

Uitvaartfotografie helpt om herinneringen:

vast te houden en

te delen

Foto's van de uitvaart:

helpen om er over te praten

♥ antwoord geven op je vragen of die van je (klein)kinderen

kracht en troost geven

helpen om je minder eenzaam te voelen

mensen die dement zijn helpen herinneren

♥ mensen die er niet bij kunnen zijn, laten zien hoe het was en ze alsnog de sfeer ervaren.

Kolibrie_Ilja_Verstraten_afscheidsfotograaf_Zeeland_en_België_en_uitvaartfotograaf_Zeeland_en_België

Warme reacties

“Het gevoel bij Ilja was meteen erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost bieden. Voor mij was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc, uitvaartbegeleider

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien.”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen.  Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik terug zag in je diapresentatie en de fotoalbums. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die zeker van heel veel waarde en steun zijn."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

“Wij hebben Ilja ervaren als rustig en professioneel. Ze stelde de juiste vragen op het juiste moment en pikte vlug en goed op wat onze wensen waren. We hadden haar bij ons thuis al gevraagd enkele foto’s te maken en ze ging rustig haar gang zodat wij tijd hadden om andere dingen te regelen. Dit werd erg door ons gewaardeerd."

Annemieke en Cor