Ilja-Verstraten-fotografie-bij-leven-Zeeland-klein-meisje-knuffelt-opa

fotografie Bij leven

Want wat als later nù is?

Vaak stellen we een fotoreportage uit. "Dat doen we later nog wel eens". We hebben nu geen tijd, geen geld, geen zin. En dan komt soms die dag soms sneller dan je verwacht. En dan hoor ik: 'hadden we maar foto's laten maken.' Dan is er spijt en kun je niet meer terug. Want wat als later nù is?

Als uitvaartfotograaf hoor ik vaak: 'we hebben geen mooie foto'. Dan is er spijt dat ze toch niet eerder een fotoshoot hebben gedaan. Je kunt het namelijk nooit meer doen.

Uit ervaring weet ik hoe sterk de behoefte is aan een tastbare herinnering. Een beeld wat je vast kan pakken, wat je kan voelen.

Van mijn broer Peter was er na zijn overlijden ook geen mooie foto. Mijn ouders lieten een pasfoto uitvergroten en die hangt daar nog steeds aan de muur. Voor mij is dat niet een afbeelding van Peter. Ik herken hem daar niet in. Het is een portret aan de muur maar het is niet mijn broer zoals ik hem ken.

Gelukkig word ik regelmatig gebeld door mensen die nog wel een mooie foto willen. Zoals de man die mij belde en zei: 'Ik heb heel mijn uitvaart geregeld maar één ding ontbreekt nog en dat is een mooie foto voor op mijn kist, kun jij die maken? Natuurlijk kon ik dat en niet alleen het resultaat was waar ze blij mee waren maar met de hele herinnering aan deze middag waarop de foto was gemaakt. 'Het was gezellig, hé', zei zijn vrouw toen ik wegging en gelijk er achteraan: 'Oei, dat mag ik niet zeggen'. Natuurlijk mag je dat wel zeggen. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk maar ook de fotoshoot is een belevenis en een waardevolle herinnering om nooit te vergeten.

Wil jij ook een waardevolle en liefdevolle fotoshoot om te herinneren en te koesteren?

 

"Tijdens de fotoshoot vonden we de liefde terug voor elkaar als gezin. Het was zo gezellig en zo liefdevol. We hebben het gevierd door 's avonds uit eten te gaan. Ilja, je bent geweldig!".

Op zoek naar een ervaren en betrokken fotograaf?

Bel Ilja op 06 - 40 28 98 25
of stuur een e-mail naar  contact@iljaverstraten.nl.

Kolibrie_Ilja_Verstraten_afscheidsfotograaf_Zeeland_en_België_en_uitvaartfotograaf_Zeeland_en_België

Warme reacties

“Het gevoel bij Ilja was meteen erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost bieden. Voor mij was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc, uitvaartbegeleider

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien.”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen.  Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik terug zag in je diapresentatie en de fotoalbums. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die zeker van heel veel waarde en steun zijn."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

“Wij hebben Ilja ervaren als rustig en professioneel. Ze stelde de juiste vragen op het juiste moment en pikte vlug en goed op wat onze wensen waren. We hadden haar bij ons thuis al gevraagd enkele foto’s te maken en ze ging rustig haar gang zodat wij tijd hadden om andere dingen te regelen. Dit werd erg door ons gewaardeerd."

Annemieke en Cor