Over Ilja

"

We willen het leven van onze dierbaren herinneren. Daar hoort ook het einde bij. Herinneringen heb je nodig om gebeurtenissen te plaatsen. Maar in emotionele of verdrietige situaties vergeet je snel dingen. Dat overkwam mij na de begrafenis van mijn broer. Het was frustrerend om hier weinig herinneringen aan te hebben. Het maakte me boos en verdrietig. Hierdoor ervaarde ik mijn rouwproces als extra pijnlijk.  Foto's hadden mij hierbij kunnen helpen.

Daarom leg ik deze bijzondere momenten voor je vast en maak er een tastbare herinnering van. Met gevoel voor sfeer en detail. Met zorg en aandacht. Met een maximale professionele betrokkenheid en een optimale persoonlijke afstand en nabijheid. Door het voelen van emotie en deze integer vast te leggen. Rustig en onopvallend


Ilja Verstraten herinneringsfotograaf

Liefdevolle en troostende foto's

Als herinneringsfotograaf ben ik gespecialiseerd in het fotograferen van dierbare en bijzondere momenten, met name het fotograferen bij een uitvaart en het fotograferen bij het afscheid nemen. 

Ik help nabestaanden om herinneringen tastbaar te maken, zodat ze niet bang hoeven zijn iets te missen of te vergeten maar zich kunnen concentreren op de uitvaart en deze later in alle rust nog eens kunnen bekijken en delen met anderen.

Mijn naam is Ilja Verstraten en ik woon in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen (Zeeland). Nog net in Nederland maar tegenaan de grens met België/ Vlaanderen waar ik ook actief ben als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf. In België/ Vlaanderen spreken ze vaker over rouwfotografie.


Mooie momenten

Je zal misschien denken: 'een fotograaf bij een uitvaart, moet dat nou? Foto’s van verdrietige gezichten hoef ik niet terug te zien.  Een fotograaf die steeds heen en weer loopt, dat is storend. Wat zullen de mensen er van denken? Al dat geflits, dat hoeft voor mij niet'.

Dan heb ik goed nieuws! Dat hoeft voor mij namelijk ook niet. Als afscheidsfotograaf concentreer ik me niet op verdrietige gezichten. Verdriet is er en mag er zijn, een uitvaart is nu eenmaal een verdrietige en pijnlijke gebeurtenis. Maar dat is niet wat ik fotografeer. De mooie momenten die er zijn leg ik vast op beeld, als houvast voor later: beelden waarin liefde, troost en intimiteit te zien zijn.

Flitsen is niet nodig, dat doe ik dan ook nooit tijdens een uitvaart. Doordat ik met lichtsterke apparatuur werk en ik precies weet hoe mijn camera werkt, kan ik snel schakelen tussen verschillende (licht)omstandigheden.

Natuurlijk zijn er, naast de dag van de uitvaart, nog veel meer momenten waarop ik fotografeer, rondom het afscheid. Kijk hier welke momenten ik ook regelmatig fotografeer.

Je bent overal bij geweest om foto’s te maken maar je was voor ons onzichtbaar

familie van quekelberghe

Wij vertellen dan dat wij ontzettend blij zijn dat we jou bij alles betrokken hebben en dat we jouw fijne werkwijze enorm waarderen……

Je bent overal bij geweest om foto’s te maken maar je was voor ons onzichtbaar

Niet onzichtbaar, wel onopvallend

Ik kan me niet onzichtbaar maken, wel onopvallend. Dit lees je ook terug in veel klantervaringen. Familie en andere aanwezigen hebben me vaak niet opgemerkt.


Mijn verhaal

Ben je benieuwd waarom ik voor dit mooie en bijzondere vak als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf gekozen heb en waarom ik dit met hart en ziel doe? Lees dan hier mijn verhaal.


Contact

Heb je een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf nodig?

Of heb je vragen?

Aarzel niet om ze te stellen.

Je kunt ook eerst kijken bij de meest gestelde vragen