Uitvaartfotografie | Ilja Verstraten herinneringsfotografie

Uitvaartfotografie, troostende en liefdevolle herinneringen

Foto's van de begrafenis en crematie

Als een ouder overlijdt, staat de wereld op zijn kop. Soms leef je er al een tijdje naartoe, soms gebeurt het plotseling. Als de kinderen nog klein zijn, heb je waarschijnlijk veel vragen. Hoe praat je met hen over de dood en het verdriet wat daarbij hoort? Mogen ze zien dat jij huilt? Het is goed om kinderen bij het afscheid nemen te betrekken en eerlijk tegen ze te zijn. Ze te laten voelen dat ze verdrietig mogen zijn en dat jij dat ook bent.

Uitvaartfotografie helpt je elk detail onthouden

Begrijpen ze wat er gebeurt tijdens het afscheid nemen? Het sluiten van de kist? Wat gebeurt er tijdens de afscheidsdienst? Je wilt graag elk detail onthouden zodat je ze later precies kan vertellen hoe het was. Tegelijk maakt dat je onrustig. Je bent bang dat je herinneringen zult vergeten. Uitvaartfotografie biedt een uitkomst.

Foto’s geven rust

Herinneringen laten maken door een uitvaartfotograaf geeft je rust. Je hoeft niet alles te onthouden, je weet dat je later de liefdevolle herinneringen terug kan zien.

Foto’s maken het makkelijker om te praten over rouw, het verdriet van jou en van je kinderen. Samen in het album kijken helpt in jullie rouwproces.

"Sterven is verhuizen van de buitenwereld naar het
hart van de mensen die van je houden."

Manu Keirse

Foto’s geven antwoord op vragen

Als kinderen ouder worden verandert hun kijk op de dood en hun vragen daarover. Het besef komt dat papa of mama echt nooit meer terugkomt. Doordat je tastbare herinneringen liet maken van het afscheid van vader of moeder kun je samen op zoek naar antwoorden. Uitvaartfotografie helpt je hierbij.

Persoonlijk contact

Het is best spannend om een uitvaartfotograaf in te huren. Natuurlijk mag je je vragen altijd persoonlijk aan me stellen. Je kunt me bellen of mailen, dan vertel ik je er graag meer over. Het fijnst vind ik het, om in een persoonlijk gesprek er dieper op in te gaan. Ik luister naar je wensen, ideeën en behoeften en kan je dan precies vertellen wat in jouw situatie belangrijk is. Lees hieronder alvast de meest gestelde vragen over uitvaartfotografie. 

Kennismaken?

Ook als je denkt in de nabije toekomst nog niet met een overlijden te maken te krijgen maar er wel meer over wil weten, kom ik graag bij je langs. Ik stimuleer mensen om erover na te denken voor het zover is. Dan kun je rustig en weloverwogen je beslissing nemen en kijken of het bij jou past.

Wil jij altijd nog eens een mooie foto laten maken van jezelf? Kijk dan eens bij mijn Portretfotografie.

Aanbod Uitvaartfotografie

  • Afstemming met uitvaartbegeleider.
  • Fotografie op locatie op de dag zelf.
  • Nabewerking foto’s.
  • Binnen 2 weken slideshow met muziek, in beveiligde online omgeving, 2 maanden gratis te bekijken.
  • Gepersonaliseerd fotoalbum in leer of linnen.
  • Harmonicaboekje van 10x10 cm met 6 foto’s.
  • Persoonlijk afleveren fotoalbum.

Vanaf € 777 (inclusief btw en reiskosten)

Wensen qua duur van de fotografie, formaat fotoalbum en aantal fotopagina's in overleg.

Herinneringsportret

Ik help je de herinnering te onthouden door deze vast te leggen op beeld, puur en echt.

Herinneringsdocument

Ik help je je gedachten en gevoelens te ordenen met een waardevol herinneringsdocument.

Meest gestelde vragen over uitvaartfotografie

Warme reacties

“Ik moest erg wennen aan het idee om foto’s te laten maken maar het gevoel bij de eerste ontmoeting met Ilja was erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind. Het nemen van foto’s tijdens de dienst is niet opgevallen."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was er maar niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat de foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost kunnen bieden. Voor mij als uitvaartbegeleider was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont de vele kanten: het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien…”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen. Als er visite komt pakken we het album erbij. Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik teruggezien heb in je diapresentatie en de fotoboeken die we konden bekijken. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die voor de mensen voor wie je de foto’s gemaakt hebt, zeker van heel veel waarde en steun zullen zijn. ik zal mensen zeker wijzen op jouw werk."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

vlinder_oker_rechts