Het sluiten van de kist

Het sluiten van de uitvaartkist


Liefdevolle en troostende foto's bij het sluiten van de uitvaartkist 

Het sluiten van de kist is vaak het moeilijkste moment in het proces van afscheid nemen.  Nog één keer kijken naar je overleden dierbare. Een allerlaatste kus, een laatste aanraking.

Het sluiten van de uitvaartkist is vaak het moeilijkste moment in het proces van afscheid nemen.  Nog één keer kijken naar je overleden dierbare. Een allerlaatste kus, een laatste aanraking.

Dan komt het moment waarop het deksel op de kist wordt gelegd. Het moment waarop je weet dat je de overledene nooit meer zal zien. Het definitieve moment waarop de kist wordt gesloten.

Van het sluiten van de kist wordt vaak echt ‘een moment’ gemaakt; door te bidden, door gebaren of door nog iets te zeggen. Dit moment wordt vaak als troostend ervaren.

Als de uitvaartkist eenmaal gesloten is, worden er vaak bloemen op gelegd.

Dan kun je ontspannen, het moeilijkste moment is voorbij. Je houdt elkaar vast, zoekt troost bij elkaar“het is goed zo”.

Bij het sluiten van de kist is het belangrijk om tijd te nemen hiervoor en aandacht te geven aan dit speciale moment.

 

Foto's

Van deze bijzondere momenten maak ik foto’s. Het is fijn om om dit later terug te kunnen kijken. Dit helpt je in het proces van afscheid nemen.
Het zijn geen
‘enge’ beelden maar liefdevolle en troostende foto’s. Met vaak een diepe verbondenheid met elkaar op dit speciale en bijzondere moment; Samen rond de kist staan, samen herinneringen ophalen en delen, samen huilen en samen lachen, samen de allerlaatste groet of aanraking beleven.

Al deze momenten leg ik met liefde vast. Met zorg en aandacht, rustig en onopvallend. Zodat je terug kan kijken op een waardig en liefdevol afscheid.


Contact

Heb je een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf nodig?

Of heb je 
vragen?
Aarzel niet om ze te stellen.

Lees hier welke momenten rondom het afscheid ik nog meer fotografeer.

De fotoreportage biedt absoluut meerwaarde om met de situatie om te kunnen gaan.
Het is een mooi blijvend aandenken aan een geliefde. Tevens gaat er op de dag van de kisting en uitvaart zoveel door je hoofd dat je zaken over het hoofd ziet. Alles nadien rustig kunnen herbekijken, geeft troost en rust

Marie-Thérèse