Herinneringsportret | Ilja Verstraten herinneringsfotografie

Herinneringsportret

Een blijvende herinnering helpt onthouden

Vaak nemen we niet de tijd om foto’s te laten maken door een fotograaf. Er is altijd wel een reden waarom het even niet uitkomt. Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze spijt hebben dat ze geen mooie foto hebben. Juist op die momenten waarop ze verlangen naar een duidelijk en tastbaar beeld. Een mooie tastbare herinnering maak je nu.

“Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze spijt hebben dat ze geen mooie, duidelijke foto van hun dierbare hebben."

Wat is een herinneringsportret?

Bij portretfotografie denken mensen vaak als eerste aan één foto van het gezicht. Maar een portret kan ook een dubbelportret zijn: een foto samen met je partner, met je ouder(s), met je zoon of je dochter. Een portret met de mensen van wie je houdt.

Achter elke traan van verdriet,
schuilt de glimlach van herinneringen.

Inspire.nl

Verbonden met het leven

Herinneringen helpen je om te leven, om verder te leven en ook om voort te bestaan in de herinnering van je naasten. Herinneringen verbinden verleden, heden en toekomst met elkaar. Maar, ze kunnen vervagen. Een tastbaar beeld helpt de herinnering levend(ig) te houden en te versterken.

Een portret zoals mensen je graag zien: puur en echt

Ik help je om van tastbare beelden blijvende herinneringen te maken. Niet saai en stijf maar puur en echt. Foto’s waar je op staat zoals je bent, waarop mensen jou zien zoals je bent. Niet geposeerd maar spontaan en natuurlijk. Denk niet “dat doen we later wel” maar gun het jezelf nu. Je bent het herinneren waard.

Kennismaken?

Graag bespreek ik met je wat er allemaal mogelijk is. Neem gerust contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Liever een uitgebreide reportage en je herinneringen in een mooi fotoalbum? Kijk dan eens of het Herinneringsdocument iets voor jou is.

Aanbod herinneringsportret

  • Persoonlijk gesprek bij je thuis of telefonisch.
  • Fotoshoot op locatie of bij je thuis van ± 1 uur.
  • Foto’s online bekijken in beveiligde omgeving.
  • Ingelijste kwaliteitsafdruk in 20x30 cm.
  • Keuze uit 3 varianten voor de fotolijst.
  • Keuze uit met of zonder passe-partout.
  • Persoonlijk afleveren fotoproduct.

Investering: € 297  (inclusief btw en reiskosten)

Andere formaten en specifieke wensen in overleg.

Uitvaartfotografie

Ik help je je herinneringen tastbaar te maken, zodat je ze liefdevol kunt verweven in je leven.

Herinneringsdocument

Ik help je je gedachten en gevoelens te ordenen door een waardevol herinneringsdocument te maken.

Warme reacties

“Ik moest erg wennen aan het idee om foto’s te laten maken maar het gevoel bij de eerste ontmoeting met Ilja was erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind. Het nemen van foto’s tijdens de dienst is niet opgevallen."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was er maar niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat de foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost kunnen bieden. Voor mij als uitvaartbegeleider was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont de vele kanten: het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien…”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen. Als er visite komt pakken we het album erbij. Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik teruggezien heb in je diapresentatie en de fotoboeken die we konden bekijken. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die voor de mensen voor wie je de foto’s gemaakt hebt, zeker van heel veel waarde en steun zullen zijn. ik zal mensen zeker wijzen op jouw werk."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

vlinder_oker_rechts