De laatste levensfase

"

We willen het leven van onze dierbaren herinneren. Daarom maken we foto's van alle belangrijke momenten in ons leven. Ook het einde hoort daarbij. Het maakt ons verhaal compleet. Daarom leg ik deze bijzondere momenten voor je vast en maak er een tastbare herinnering van. Met gevoel voor sfeer en detail. Zorg en aandacht. Door het voelen van emotie en deze integer vast te leggen. Rustig en onopvallend


Ilja Verstraten herinneringsfotograaf

Liefdevolle, troostende en verbindende foto's

Ben je op zoek naar een herinneringsfotograaf in Zeeland, Brabant, Zuid-Holland of België (Vlaanderen) die gespecialiseerd is in het vastleggen van jouw dierbare herinneringen? Wil je jouw dierbare herinneringen tastbaar maken zodat je ze niet vergeet en ze niet vervagen maar je ze op deze manier beter kan onthouden en bewaren?
Ilja Verstraten herinneringsfotografie en afscheidsfotografie legt de jouw herinneringen met liefde voor je vast

Het gaat niet over het tellen van de dagen maar over het vieren van het leven dat we hebben gehad en het meeste maken van elk moment

Dr. Larry W. Parsons, Specialist Hospice en Palliatieve Zorg  

De laatste levensfase van een dierbare

herinneringsfotografie

De dood is een beladen onderwerp. We vinden het moeilijk om erover te praten en denken er liever niet aan.
Toch hoort
sterven bij het leven. We krijgen er allemaal mee te maken.

Vaak breng je de laatste dagen samen door.

Dierbare mensen om je heen, praten over alledaagse dingen maar ook het delen van gevoelens en het gesprek over het levenseinde zijn van onschatbare waarde.

Soms worden er nog dingen uitgesproken, soms is alles gezegd.
Het belangrijkste is
persoonlijke aandacht en contact, er zijn.

 Als je dit samen doet, hoeft de laatste levensfase niet altijd ontmoedigend, deprimerend of beangstigend te zijn. Het kan dan vol mooie momenten zijn van medeleven en aandacht: een woord, een liefdevol gesprek, een gebaar, een aanraking.

Van deze momenten zijn we ons niet altijd bewust of ze dringen soms niet tot ons door omdat we overmand zijn door emoties.


Hoe
waardevol is het om deze mooie momenten, van deze bijzondere dagen, nog eens terug te kijken, in alle rust, bladerend in een herinneringsalbum.

Deze foto’s zijn voor mij een herinnering aan een hele mooi tijd die ik heb gehad met mijn Pépé

Messalina

We zijn samen met Ilja naar een plek gegaan waar mijn Pépé zich goed voelt. We hebben kunnen vertellen wat we belangrijk vinden en welke mooie momenten we allemaal samen hebben beleefd. Dit heeft Ilja allemaal mooi op foto kunnen leggen.

Deze foto’s zijn voor mij een herinnering aan een hele mooi tijd die ik heb gehad met mijn Pépé.

Ilja geeft je een vertrouwd gevoel. Ze voelt niet als een vreemde. Ze leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen.

Ik ben zeer blij met het resultaat.

Hoe moeilijk je verhaal ook is, bij Ilja vind je zeker een mooie herinnering en de foto’s kunnen je helpen het allemaal een beetje te plaatsen


De laatste levensfase van jezelf

Als je te horen hebt gekregen dat je niet meer lang te leven hebt, gaat er heel wat door je heen. De grond onder je voeten wordt weggeslagen.

Na de eerste schok wil je misschien dingen regelen of op een rijtje zetten. Een fotoreportage kan je daarbij helpen. Ik luister naar je verhaal en denk met je mee. Deze aandacht voor jezelf helpt om je gedachten en gevoelens te ordenen. Zo'n fotoreportage van jezelf, niet geposeerd maar puur en authentiek, kan helpen je verhaal te vertellen. Het helpt je om na te denken over hoe je nog wil leven maar geeft ook inzicht in hoe je afscheid wil nemen.

Een waardevolle fotoreportage, bij je thuis, of als het kan, op een plek waar jij je veilig en fijn en blij voelt. Het kan het gevoel van zwaarte, om over moeilijke onderwerpen te praten die te maken hebben met je afscheid, een beetje lichter maken.

Dat geeft jou rust en maakt het makkelijker om dit ook met anderen te bespreken.

Leave your legacy

Naast een fotoreportage zijn er nog meer manieren om herinneringen na te laten.

  1. Ik heb zeven ideeën voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze in de eerste kolom downloaden door op de link te klikken.
  2. Naast herinneringsfotograaf ben ik ook ceremoniespreker. Ik kan samen met jou je levensverhaal  opschrijven of je helpen bij wat je belangrijk vindt dat je (klein)kinderen of andere naasten over je weten. Je kunt het ook zelf doen, ik geef je 7 tips die je helpen om eraan te beginnen. Je kunt ze downloaden door op de link te klikken in de tweede kolom.
  3. Ik heb een platform gemaakt in een beveiligde omgeving waar je met lotgenoten je gevoelens kan delen, vragen kan stellen en inspiratie, om jouw herinneringen na te laten, kan opdoen en delen. Schrijf je in door op de link in de derde kolom te klikken. Je hebt gelijk toegang tot de community.

7 ideeën 

om herinneringen na te laten

7 tips om zelf je levensverhaal te schrijven

Kom met lotgenoten in contact en laat je inspireren

Contact

Wil jij ook jouw herinneringen levend(ig) worden gehouden?  

Als herinneringsfotograaf hoor en zie ik jou en dat leg ik vast op beeld, helemaal jezelf zoals je werkelijk bent.


Neem contact met me op door het contactformulier in te vullen of je mag me ook bellen op: 06-40289825

Ilja Verstraten herinneringsfotograaf is gevestigd in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland. Ilja Verstraten herinneringsfotografie is ook in West-Brabant en Zuid-Holland actief. Denk in Brabant aan steden als Breda, Etten-LeurRoosendaalBergen op ZoomAlphen-ChaamOosterhout en Steenbergen en in Zuid-Holland aan plaatsen als DordrechtRotterdamGoeree-OverflakkeeZwijndrecht en Barendrecht.

Ilja Verstraten herinneringsfotografie is ook actief als afscheidsfotograaf, uitvaartfotograaf en rouwfotograaf in België (Vlaanderen)Ik woon net over de grens bij Zelzate dus woon je in de regio Oost-VlaanderenGentAntwerpen of BruggeNeem dan contact met me op. Ook als je in West-Vlaanderen of een andere regio woont mag je altijd contact met me opnemen.