Als je niet lang meer te leven hebt

Leave your legacy


Welke herinneringen laat jij achter?

Als je te horen hebt gekregen dat je niet meer lang te leven hebt, gaat er heel wat door je heen. De grond onder je voeten wordt weggeslagen.

Na de eerste schok wil je misschien dingen regelen of op een rijtje zetten. Een fotoreportage kan je daarbij helpen. Ik luister naar je verhaal en denk met je mee.

Deze aandacht voor jezelf helpt om je gedachten en gevoelens te ordenen. Zo'n fotoreportage van jezelf, niet geposeerd maar puur en authentiek, kan je helpen je verhaal te vertellen. Het helpt je om na te denken over hoe je nog wil leven maar geeft ook inzicht in hoe je afscheid wil nemen.

Een waardevolle fotoreportage, bij je thuis, of als het kan, op een plek waar jij je veilig en fijn en blij voelt. Het kan het zware gevoel om over moeilijke onderwerpen te praten, die te maken hebben met je afscheid, een beetje lichter maken.

Dat geeft jou rust en maakt het makkelijker om dit ook met anderen te bespreken.

Maar er zijn nog andere manieren om je herinneringen na te laten aan je kinderen of kleinkinderen. Aan je ouders. Aan je broers of zussen of aan vrienden. Lees hieronder de tips die ik voor je verzameld heb: 

Leave your legacy

Naast een fotoreportage zijn er nog meer manieren om herinneringen na te laten.

  1. Ik heb zeven ideeën voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze in de eerste kolom downloaden door op de link te klikken.
  2. Naast herinneringsfotograaf ben ik ook ceremoniespreker. Ik kan samen met jou je levensverhaal  opschrijven of je helpen bij wat je belangrijk vindt dat je (klein)kinderen of andere naasten over je weten. Je kunt het ook zelf doen, ik geef je 7 tips die je helpen om eraan te beginnen. Je kunt ze downloaden door op de link te klikken in de tweede kolom.
  3. Ik heb een platform gemaakt in een beveiligde omgeving waar je met lotgenoten je gevoelens kan delen, vragen kan stellen en inspiratie, om jouw herinneringen na te laten, kan opdoen en delen. Schrijf je in door op de link in de derde kolom te klikken. Je hebt gelijk toegang tot de community.

Contact

Wil jij ook jouw herinneringen levend(ig) houden?  

Ik help je er bij. 

Neem gerust contact met me op.

Deze foto’s zijn voor mij een herinnering aan een hele mooi tijd die ik heb gehad met mijn Pépé

Messalina

We zijn samen met Ilja naar een plek gegaan waar mijn Pépé zich goed voelt. We hebben kunnen vertellen wat we belangrijk vinden en welke mooie momenten we allemaal samen hebben beleefd. Dit heeft Ilja allemaal mooi op foto kunnen leggen.

Deze foto’s zijn voor mij een herinnering aan een hele mooi tijd die ik heb gehad met mijn Pépé.

Ilja geeft je een vertrouwd gevoel. Ze voelt niet als een vreemde. Ze leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen.

Ik ben zeer blij met het resultaat.

Hoe moeilijk je verhaal ook is, bij Ilja vind je zeker een mooie herinnering en de foto’s kunnen je helpen het allemaal een beetje te plaatsen