Herinneringsportret | Ilja Verstraten herinneringsfotografie

Afscheidsfotografie | het versieren of beschilderen van de kist

Het versieren of beschilderen van de uitvaartkist maakt het afscheid luchtiger

  • Foto's van het versieren van de uitvaart(kist) helpen je om jouw persoonlijke laatste boodschap te onthouden.
  • Het versieren of beschilderen van de uitvaartkist helpt in het proces van afscheid nemen.
  • Voor jezelf maar vooral ook voor kinderen is dit een mooie en bijzondere manier van afscheid nemen.
  • Door op de uitvaartkist te tekenen of te schilderen vinden kinderen het minder eng om dichtbij te komen.

Voorbeelden

  • Kinderen kunnen tekeningen maken of de uitvaartkist met stickers beplakken, beschilderen, (gedroogde) bloemen plakken of wat je maar kunt bedenken.
  • Je kan een persoonlijke boodschap op de uitvaartkist schrijven, een gedicht of foto’s erop plakken.
  • Je kan een handafdruk op de uitvaartkist zetten of je kan de omtrek van een hand tekenen en hier een persoonlijke boodschap in schrijven.
  • De laatste groet van een baby kan bijvoorbeeld een voetafdruk met verf op de uitvaartkist zijn.

Actief betrokken

Kinderen zijn op deze manier actief betrokken bij het afscheid nemen.
Een mooi en persoonlijk eerbetoon aan de geliefde overledene. Het is leuk om later op de foto's terug te zien wat je toen geschreven of getekend hebt en hoe mooi versierd de kist was geworden.

Voor of tijdens de afscheidsbijeenkomst

Het versieren of beschilderen van de uitvaartkist kan worden gedaan voor de uitvaart of tijdens de afscheidsbijeenkomst. De uitvaartondernemer kan je er meer over vertellen. Vraag hem of haar er gerust naar.

Luchtig

Tijdens het beschilderen en versieren van de uitvaartkist worden mooie herinneringen opgehaald. Er wordt gelachen om leuke momenten of om grappige tekeningen. Het versieren en beschilderen maakt het voor kinderen en volwassenen luchtiger.

Afscheid nemen met een lach en een traan. Foto's helpen om later terug te zien wat je ook weer hebt geschreven of getekend. Om te zien wat je (klein)kinderen hebben getekend of geschilderd.

Met liefde leg ik ook deze beelden vast. Mijn ervaring is dat kinderen (en (groot)ouders er nog vaak naar terugkijken.

Contact

Heb je een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf nodig?

 Of heb je vragen?
 Aarzel niet om ze te stellen.

Kijk hier welke momenten rondom het afscheid ik nog meer fotografeer.

 

"De kinderen waren heel snel aan je gewend. Je was al gauw vertrouwd en ze vroegen je en vertelden je net zo makkelijk van alles. De rust die je uitstraalde was heel prettig om te ervaren"

Hans

CONTACT

Bel 06-40289825 of
mail naar contact@iljaverstraten.nl.

Herinneringsportret

Ik help je de herinnering te onthouden door deze vast te leggen op beeld, puur en echt.

Herinneringsdocument

Ik help je je gedachten en gevoelens te ordenen met een waardevol herinneringsdocument.

Warme reacties

“Ik moest erg wennen aan het idee om foto’s te laten maken maar het gevoel bij de eerste ontmoeting met Ilja was erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind. Het nemen van foto’s tijdens de dienst is niet opgevallen."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was er maar niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat de foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost kunnen bieden. Voor mij als uitvaartbegeleider was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont de vele kanten: het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien…”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen. Als er visite komt pakken we het album erbij. Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik teruggezien heb in je diapresentatie en de fotoboeken die we konden bekijken. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die voor de mensen voor wie je de foto’s gemaakt hebt, zeker van heel veel waarde en steun zullen zijn. ik zal mensen zeker wijzen op jouw werk."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

vlinder_oker_rechts