Herinneringsportret | Ilja Verstraten herinneringsfotografie

Afscheidsfotografie | de afscheidsbijeenkomst

Liefdevolle, troostende en verbindende foto's van de dag van de uitvaart

De afscheidsbijeenkomst of viering ben je vaak moe en geëmotioneerd. Je wilt het liefst alles onthouden maar je gedachten dwalen af. Als je moe bent en verdoofd van verdriet, kan je hoofd  soms als een wattendeken aanvoelen. Je wilt zo graag bewust meemaken wat er gebeurt en wie er zijn maar je kunt je niet concentreren.

Als familie zit je voorin in de kerk of in de zaal. Je ziet niet wat er achter je gebeurt.

 

Mooie momenten

Ondanks het verdriet, zijn er ook heel veel mooie momenten. Een omhelzing of een knuffel. Maar ook minder opvallende dingen die troostend kunnen zijn; handen die ineen gestrengeld zijn, een blik van herkenning, van liefde of van troost.
Als ze achter je gebeuren zie je ze niet. Als iemand een hand op je schouder legt, voel je het misschien niet eens op dat moment.

Het is onmogelijk om alles te zien en te onthouden. Dat is ook niet nodig. Als uitvaartfotograaf leg ik deze dierbare en waardevolle beelden voor je vast zodat je later in alle rust de foto’s nog eens terug kan kijken. Elke keer als je in het fotoalbum kijkt, zie je weer nieuwe dingen die je eerder nog niet opgevallen waren.

 

Liefdevolle en troostende foto's

Ik zoom niet in op het verdriet maar ik maak liefdevolle en troostende foto’s van de afscheidsbijeenkomst of afscheidsviering.

De dag van de uitvaart is een eerbetoon aan het leven van degene waarvan je afscheid moet nemen. Laat het niet zomaar aan je voorbij gaan. Een goed afscheid helpt je om met het verlies van je dierbare om te gaan.

 

Contact

Heb je een uitvaartfotograaf nodig?

Of heb je vragen?
Aarzel niet om ze te stellen.

Je kunt dit doen door me te mailen of te bellen

 

"De foto's van de opbaring zijn niet eng of akelig om naar te kijken,

je hebt het  juist heel liefdevolen troostend in beeld gebracht"

Hans

Neem contact op

Herinneringsportret

Ik help je de herinnering te onthouden door deze vast te leggen op beeld, puur en echt.

Herinneringsdocument

Ik help je je gedachten en gevoelens te ordenen met een waardevol herinneringsdocument.

Warme reacties

“Ik moest erg wennen aan het idee om foto’s te laten maken maar het gevoel bij de eerste ontmoeting met Ilja was erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd. De foto’s kunnen mij ondersteunen als de meisjes met vragen komen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik steeds nieuwe momenten en emoties. Het is vooral de liefde die te zien is en wat ik heel waardevol vind. Het nemen van foto’s tijdens de dienst is niet opgevallen."

Bernadette

"Op de foto's zie je eerst Wyatt en niet zijn altijd aanwezige rolstoel. Hij staat op de foto zoals hij is. Genietend van de kleine dingen in het leven. Samen met de foto’s hebben we de herinnering aan deze middag waar hij zo van genoot."

Matty

“De foto’s gebruiken wij om onze zoon uit te leggen hoe het was. De foto’s helpen zijn vragen, die veranderen bij het ouder worden, te beantwoorden. Ilja heeft met veel oog voor detail treffende foto’s gemaakt. Ze had de mooie momenten precies te pakken."

Peter en Christien

“Het is iets waaraan een mens zich nog eens kan vasthouden als het gemis groot wordt aan iemands tastbare aanwezigheid. Ilja legt deze momenten vast. Respectvol en onopvallend."

Alexander

"De foto’s tonen het verhaal van mij en mijn pépé zonder het te kennen. Ilja leeft mee in de periode die we beleven en kan deze prachtig op beeld vastleggen."

Messalina

“Het is een laagdrempelige manier om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen de herinneringen te delen. De herinneringen en emoties zijn heel treffend vastgelegd."

Ineke

“Ilja was er maar niet zichtbaar, zelfs niet bij een afscheid in kleine kring. Ik wist dat de foto’s helpen bij het bieden van troost maar realiseerde me toen pas dat ze zoveel troost kunnen bieden. Voor mij als uitvaartbegeleider was het fijn om met Ilja te werken, ze is erg betrokken als persoon en als fotograaf."

Marc

De foto’s dragen een sterke boodschap met zich mee, hoop en verdriet een plaats geven in gedeelde kring."

Een broer

“Ik ben heel blij dat deze herinneringen vastgelegd zijn. Veel verfijnder dan we ons ooit zouden kunnen herinneren in de waas van emoties. Het toont de vele kanten: het verdriet maar ook de vreugde om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis, zijn aanwezigheid, de vele mensen die hem en ons oprecht zien…”

Evy

We bekijken het fotoalbum dagelijks en halen er elke dag kracht uit. Elke dag zien we weer andere dingen. Als er visite komt pakken we het album erbij. Het is een fijne manier om over Florian te praten”. Al onze beste vrienden staan in het album, ongelooflijk dat Ilja die eruit wist te halen tussen 600 mensen."

Jan en Véronique

“Dank voor je presentatie! Ik ervaarde al snel je passie waarmee je over je werk praat en die ik teruggezien heb in je diapresentatie en de fotoboeken die we konden bekijken. Prachtige, verstilde en verstillende beelden, die voor de mensen voor wie je de foto’s gemaakt hebt, zeker van heel veel waarde en steun zullen zijn. ik zal mensen zeker wijzen op jouw werk."  

Mary

"Tijdens de presentatie was de sfeer aandachtig en luisterde men ademloos naar een vrouw met zoveel puurheid en passie. Dank je wel Ilja voor je indrukwekkende presentatie!" 

Ingrid

"Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties. Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan. Dankjewel Ilja voor deze mooie herinnering."

Een echtgenote en mama

vlinder_oker_rechts