Afscheidsfotograaf Middelburg

Op zoek naar een uitvaartfotograaf en / of afscheidsfotograaf in de regio Middelburg (Walcheren, Zeeland)? 


Ilja Verstraten herinneringsfotografie helpt je je waardevolle herinneringen vast te houden en te bewaren.

Als houvast voor later.


Bewaar je herinneringen

De uitvaartondernemer kan je vertellen wat er mogelijk is. Zo kun je een persoonlijk afscheid regelen. Denk aan welke bloemen, welke uitvaartkist en hoe de uitvaart eruit gaat zien. Bij deze keuze staat meestal nog geen afscheidsfotograaf, uitvaartfotograaf of rouwfotograaf. Toch mag dit onderwerp niet ontbreken op de lijst.

Want een
fotoreportage van de begrafenis of de crematie is bijzonder waardevol. Het helpt je herinneringen te bewaren en te onthouden. En dingen die je gemist hebt alsnog te zien. Als afscheidsfotograaf help ik je om te zien wat jij op dat moment niet ziet.


Belangrijk

Een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf weet welke beelden belangrijk zijn en zeker moeten worden vastgelegd. Een professioneel uitvaartfotograaf weet ook dat het fotograferen van een uitvaart veel meer is dan alleen het registreren en fotograferen van wat er gebeurt.

Een fotograaf die gespecialiseerd is om de
begrafenis of crematie vast te leggen, ziet emoties en durft ze te fotograferen. Emoties roepen gevoelens op die veel betekenen. Die gevoelens geven later troost als je ze terug ziet op de foto's in het fotoalbum. Die gevoelens gaan niet over het verdriet maar het gaat juist om de momenten van troost en liefde, van verbondenheid en intimiteit: oogcontact of een knuffel of samen lachen om leuke herinneringen.

 

Hartverwarmende beelden

Een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf weet dat er verdriet is en dat mag er ook zijn. Maar een afscheidsfotograaf zoomt er niet op in. Het zijn de momenten van troost die een uitvaartfotograaf vastlegt, die momenten waarvan ik als uitvaartfotograaf tastbare herinneringen maak en die later troostend zijn en hartverwarmend, tastbare herinneringen die helpen om je verdriet en het gemis te kunnen plaatsen en waardoor je je minder eenzaam voelt.


Vertrouwen

Ik vind het fijn om van tevoren contact te hebben via de telefoon of dat ik bij je langskom, zodat ik kan luisteren naar je verhaal en naar je wensen. Zodat je weet wie ik ben. Dat geeft vertrouwen op de dag van de uitvaart. Dat geeft rust en je kunt ontspannen omdat je niet bang hoeft te zijn momenten te missen. Je kunt ze later altijd terug zien op de foto's in het fotoalbum.

Nog meer waardevolle en dierbare momenten

Tijdens de week van de uitvaart zijn er nog veel mooie momenten die belangrijk zijn om later terug te zien. Lees hier welke dierbare momenten ik nog fotografeer die gerelateerd zijn aan de begrafenis of crematie.


Meer lezen over
uitvaartfotografie? Kijk dan op: Ilja Verstraten/ uitvaartfotografie

of kijk op De Meest gestelde vragen.

Heb je vragen of heb je een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf nodig? Neem gerust contact met me op.

Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is

Bernadette

Het gevoel bij onze eerste ontmoeting was heel erg oprecht en positief. Mijn twijfels waren ineens van tafel geveegd.

Een herinnering voor mijn kleine meisjes. Mochten de meisjes met vragen komen over deze dag, dan heb ik nu de foto’s die mij hiermee kunnen ondersteunen. Tijdens de dienst is het nemen van foto’s niet opgevallen. Bij het bekijken van de foto’s zie ik zelf steeds nieuwe momenten en emoties.

Het is niet het verdriet wat te zien is maar vooral de liefde. Iets wat heel waardevol is. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar ik ben dankbaar dat ik dit heb gedaan